Næring
Forskningsgruppa for næring forsker på et bredt sett av problemstillinger knyttet til næringsutvikling, offentlig tjenesteutvikling og regional utvikling. Vi har et særlig fokus på regioner som har et naturressursbasert næringsliv.
Forskningsgruppen Næring består av ni seniorforskere med bakgrunn fra økonomi, bedriftsøkonomi, innovasjon og entreprenørskap, og sosiologi. Sentrale forskningsfelt er regional- og næringsutvikling (spesielt knyttet til Norge og nordområdene), innovasjonsprosesser både i privat og offentlig sektor, sosiale- og økonomiske perspektiver på teknologiutvikling (inkl. ansvarlig forskning og innovasjon), omstilling til bærekraft og sirkulærøkonomi, institusjonelle rammebetingelser, og ikke minst virkemidler og insentiver.
Gruppen leder flere forskningsprosjekter, med finansiering fra oppdrag fra fylkeskommuner og kommuner, Norges Forskningsråd og EU gjennom Horisont2020. Næringsgruppen jobber tett med de to andre forskningsgruppene (Miljø og Velferd), og har også godt samarbeid med andre forskningsmiljøer i Norge og utlandet, samt private og offentlige aktører.
Viktige næringer for gruppas forskning er alge, avfall, bygg, energi, industri, reiseliv og sjømat.
Gruppen leder flere forskningsprosjekter, med finansiering fra oppdrag fra fylkeskommuner og kommuner, Norges Forskningsråd og EU gjennom Horisont2020. Næringsgruppen jobber tett med de to andre forskningsgruppene (Miljø og Velferd), og har også godt samarbeid med andre forskningsmiljøer i Norge og utlandet, samt private og offentlige aktører.
Viktige næringer for gruppas forskning er alge, avfall, bygg, energi, industri, reiseliv og sjømat.
Kontaktpersoner
Forsker II, bistilling
Forsker III
Forsker II
Forsker II
Forsker II
Seniorrådgiver