KJØPLOKAL Nord-Norge er et samarbeid mellom forskere, lokale mataktører og kommuner som vil tilrettelegge for at kommuner i Nord kan kjøpe mer lokalprodusert mat.
Prosjektet er en følgeevaluering som undersøker de samfunnsmessige konsekvensene av utvidelsen vedThe Quartz Corp i Hamarøy kommune (TQC) de neste årene.
Prosjektet skal undersøke effekter av forskjellige grader av tilleggsfôring, med fokus på dyrevelferd, adferd, helse og sosiale og kulturelle aspekter ved økt grad av fôring.
Prosjektet skal gjennomføre en systematisk gjennomgang av eksisterende litteratur og forskning og foreta en empirisk kartlegging av den historiske bruken av beiteareal på svensk side.
Dette samarbeidsprosjektet undersøker forvaltningen av arealer hvor det i dag er konflikter mellom verne- og bruksinteresser. Arealene i fokus er leveområder for vill- og tamrein (reinens landskap) i Norge, med spesielt fokus om villreinområdet på Hardangervidda og tamreinområdet i Finnmark.
FACE-IT aims to enable adaptive co-management of social-ecological fjord systems in the Arctic in the face of rapid cryosphere and biodiversity changes.
GovOut er en omfattende studie av sentrale overgangsprosesser i norsk utmark. Vi vil undersøke hvordan utmarka takler en utvikling med forsterket press på natur- og kulturressursene, som drives av til dels motstridende prosesser og behov.
Det overordnede målet med prosjektet er å legge til rette for at reindrifta skal bedre kunne formidle kunnskap om bruken av reindriftsarealene. Sammen med reindrifta definere kunnskap om reinen og reinens arealbruk, samt begreper som kan inngå og lagres i kart.
Det overordnede målet til FOODCOAST er å peke på alternative veier mot en bærekraftig og helhetlig forvaltning av kulturlandskap og naturmiljø med utgangspunkt i ulike produksjonsmønster for mat i kystområdene.
Kjønnsperspektiver har ofte vært fraværende i forskning og politikk knyttet til naturressurser og utmarksbruk i Norge og det globale nord. Outgen skal utvikle ny kunnskap om hvordan kjønn (og alder, klasse og etnisitet) påvirker bruk og forvaltning av utmarka.
In this project, we investigate gender differences in participation and leadership in climate related processes - everyday practices, decision-making and adaptation strategies - at all levels in society.
PARKAS (Building trust to environmental policy as catalyst for a green transition) er et tverrfaglig forskningsprosjekt finansiert over fire år (2018-2021) gjennom Norges forskningsråds MILJØFORSK-program.
Climate Change effects on the epidemiology of infectious diseases and the impacts on Northern societies (CLINF). CLINF is an interdisciplinary project with partners across the Arctic.
Målsettingen med prosjektet er å bygge opp tilpasningskapasitet i forhold til klimaendringer på lokalt nivå i Ungarn. Prosjektet involverer over 140 kommuner og andre lokale aktører i fire ungarske regioner.
Bodø kommune har siden 2011 arbeidet med å digitalisere hjemmetjenesten hvor målet er en fullt ut digitalisert tjeneste inn 2018. I tillegg arbeider kommunen nå aktivt med også å digitalisere den institusjonsbaserte omsorgen. Nordlandsforskning skal ved å følge utviklingen og implementeringen av digitaliseringsarbeidet i Bodø kommune bidra med kunnskap om implementering av velferdsteknologi.
MIDAS er et samarbeid mellom Nordlandsforskning og Nord universitet. Hovedmålet er å studere forvaltningen av både gruvenæringa og havbruksnæringa i områder som er gjenstand for kommersialisering av mineralressurser.