Nyhetsarkiv

 • Næringslivet i Nord-Norge påvirkes av sammenhengene i den globale økonomien og ingen har så dårlig tid som en død laks. Foto: Reiner Schaufler (nordnorge.com)

  Nordlandsforskning skal de neste årene være med på å skape kunnskap for næringslivet i Nord-Norge, om muligheter og utfordringer som følger av utviklingen i verdensøkonomien.

 • Utviklingen av reiselivsnæringen i Lofoten er viet et kapittel i boken. Foto: Christian Bothner / nordnorge.com

  Seniorforsker ved Nordlandsforskning, Åge Mariussen, er redaktør for en ny bok som viser at lokale oppdagelser er nøkkelen til vellykket næringsutvikling i regionene.

 • Nordlands museer trekkes frem som et vellykket eksempel på innovativt reiseliv. Foto. Roger Johansen

  Nordland har i tre år jobbet systematisk for en mer nyskapende og forskningsdrevet næringsutvikling. Forskerne har nå sjekket status.

 • At det tilbys attraktive opplevelser på land, er en av forutsetningene for å tjene penger på turistene som kommer sjøveien. Foto: Terje Rakke

  For aktører som våger å satse, kan cruiseturismen bli en gullgruve også på land.

 • Nordlandsforsknings Merete Kvamme Fabritius og Jarle Løvland samler reiselivsaktører til dialog om forskningsstrategi. Foto: Thoralf Fagertun

  Reiselivsmeldingen ber om mer forskning. Nordlandsforskning og Nordland fylkeskommune tar utfordringen og inviterer til dialogkonferanse om de neste stegene for reiselivsforskning i Norge.