FOODCOAST: Coastal foodscapes – a place-based perspective on heritage rooted in coastal ecosystems
Det overordnede målet til FOODCOAST er å peke på alternative veier mot en bærekraftig og helhetlig forvaltning av kulturlandskap og naturmiljø med utgangspunkt i ulike produksjonsmønster for mat i kystområdene.
Norskekysten står ovenfor en rekke miljø- og samfunnsmessige utfordringer som klimaendring, miljøødeleggelse, intensivert arealbruk, og fraflytting. FOODCOAST skal studere matproduksjonen med hovedfokus på forvaltning av landskap der mat er produsert, men også de sosiale og kulturelle rammene for aktiviteter.
FOODCOAST sammenligner tre områder i Norge: Værlandet (Vestland), Porsanger (Troms og Finnmark), og Salten (Nordland).
Oppdragsgiver
          Norges forskningsråd 
              Ledes av
              NIVA - Norsk institutt for vannforskning 
          Prosjektleder
          
Tidsrom
              
 - 
          NIKU - Norsk institutt for kulturminneforskning 
              UiT - Norges arktiske universitet
              SLU - Sveriges lantbruksuniversitet
              Nordlandsforskning