Leticia
Antunes Nogueira
ansatt
Omstilling
Stillingstittel
Forsker II, bistilling
Mobil
Nøkkelinformasjon

Leticia Antunes Nogueira er seniorforsker ved Nordlandsforskning. Fagfeltet til Nogueira er industriell økonomi, organisasjonsstudier, samt vitenskap, teknologi og innovasjonsstudier. Nogueira er spesielt opptatt av problemstillinger tilknyttet hvordan verdier opprettes og utnyttes i komplekse systemer av industriell organisasjon, og rolle til policy og sosiale institusjoner i disse prosesser. Hun er interessert i emner relatert til sirkulær økonomi og det grønne skiftet, slik som energisektoren, avfallsbransjen og fellesgoder. Nogueira har også forsket på spørsmål om bedrifters evner og atferd i dynamiske miljøer, der teknologiske endringer fører til volatilitet og usikkerhet.

 

Utdanning
 • PhD in Innovation Economics, Aalborg University, Denmark (2018).
 • Master of Sciences in Economics and Business Administration (Competence profile in Innovation, Knowledge and Entrepreneurial Dynamics), Aalborg University, Denmark (2013).
 • Bachelor in Business Administration, Universidade Metodista de São Paulo, Brazil (2008).
 • Gruve på Svalbard. Foto: Marta Anna Løvberg

  På få år gikk Svalbard fra å være et samfunn basert på kullproduksjon, til å gi reiseliv, utdanning og forskning hovedrollene. Kan øyriket i nord inspirere andre samfunn ut av karbonintensiv kraftproduksjon?

 • Foto: Marta Anna Løvberg

  Leticia Antunes Nogueira forsker på urban mining. Da hun hørte at et avfallsselskap hadde funnet strykejern i restavfallet, fikk hun en idé.

 • Julia Olsen og Leticia Nogueira. Foto: Thoralf Fagertun

  Når Bodø setter gjenbruk på agaendaen, er Nordlandsforskning selvsagt med.

Del:

FacebookLinkedInTwitter