Møt doktor Nhien

Article Id
5389
Source site
Nhien Nguyen gjennomførte disputasen iført en ao dai, en tradisjonell vietnamesisk folkedrakt. Foto: Ole Martin Wold
Nhien Nguyen gjennomførte disputasen iført en ao dai, en tradisjonell vietnamesisk folkedrakt. Foto: Ole Martin Wold

Hun kom fra New York torsdag, gjennomførte prøveforelesning og disputas på fredag og var på jobb lørdag formiddag.

For Nordlandsforsknings Nhien Nguyen fremsto juni måned som en perfekt storm. En mektig rekke av seminarer og frister fant det for godt å plassere seg på samme side i kalenderen, blant dem selveste forsvaret av doktorgradsavhandlingen.

Det gikk helt fint.

– Jeg hadde så mye jetlag at jeg ikke var nervøs, forklarer Nhien.

Støtte fra Romania
Avhandlingen hennes har tittelen «Learning from failure in organizational innovation activities: Easier said than done» og handler om hvordan organisasjoner lærer fra mislykkede forsøk på innovasjonsarbeid. Nhien har vært tilknyttet Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) i arbeidet med avhandlingen.

Da hun landet i Trondheim torsdag ble hun tatt hånd om av venner og familie, som hjalp henne med forberedelsene til fredag. Noen av dem hadde reist et stykke for å være med på moroa.

– Min venninne Mihaela Marinitu kom helt fra Romania for å støtte meg og min venn Jens Ørding Hansen tok veien fra Danmark, sier Nhien.

Feiring fredag, jobb lørdag
Dermed kunne den driftige forskeren gyve løs på prøveforelesningen med god støtte i salen. Noen timer senere var det klart for disputas, med to opplagte opponenter i aksjon.

– Det var faktisk en hyggelig opplevelse. I stedet for å angripe, diskuterte opponentene ulike ideer med meg, forteller Nhien.  

Vurderingen fra bedømmelseskomiteen viste da også at både prøveforelesningen og disputasen hadde vært en suksess. «Kandidaten leverte en godt strukturert og balansert presentasjon og viste god kunnskap om nylig utvikling på feltet», heter det i vurderingen.

Om selve disputasen skriver komiteen: «Doktoravhandlingen var godt forsvart. Avhandlingen fremhever viktige aspekter ved innovasjon i organisasjoner og forklarer hvorfor det å lære av sine feil er så viktig. Disse aspektene er svært relevant i vårt moderne og stadig skiftende samfunn.» Komiteen avslutter vurderingen med å slå fast at: «Avhandlingen representerer et betydelig bidrag til forskningsfeltet.»*  

Og dermed kunne Nordlandsforskning fornøyd registrere at staben hadde fått en ny medarbeider med doktorgrad. Det ble feiret med middag på fredag kveld, men lørdag var festen over.

– Da måtte jeg opp å arbeide med søknader til Horizon 2020, smiler Nhien.

Les mer om avhandlingen her

*Bedømmelseskomiteens vurdering er skrevet på engelsk og oversatt av artikkelforfatteren.

Del:

FacebookLinkedInTwitter