ALTPRO

Omstilling

Legumes and seaweed as alternative protein sources for sheep.

Hovedmålet med dette prosjektet er å øke kunnskapen om hva som skal til for å øke innslaget at lokalt produserte proteinkilder, som en erstatning til (deler av) dagens import av soya. Med sau som eksempel vil prosjektet undersøke ulike sorter av belgvekster og alger med hensyn på tilvekst hos lam, ut. Et tverrvitenskapelig design og konsortium er etablert for å løse denne forskningsoppgaven. Ved hjelp av samfunnsvitenskapelig analyse vil bøndenes holdninger til importerte versus lokalt dyrkede proteinkilder bli studert. Videre vil dagens regelverk og forvaltningspraksis studeres for å kartlegge mulighetene for å styrke innslaget av lokal produsert proteinrikt fôr i norsk husdyrproduksjon. Den samfunnsfaglige tilnærmingen i prosjektet vil bli fulgt opp med forsøk som vurderer nærings-, klima- og helsemessige aspekter ved bruk av ulike fôrslag til sau.

Tidsrom
-

Del:

FacebookLinkedInTwitter