Nordlandsforskning har fått ny styreleder

Article Id
5757
Source site
Hulda Gunnlaugsdóttir. Foto: Thoralf Fagertun
Hulda Gunnlaugsdóttir. Foto: Thoralf Fagertun
– Alt kan ikke være stort. Vi har også behov for mindre institusjoner, sier Nordlandsforsknings nye styreleder Hulda Gunnlaugsdóttir.

I en tid der trenden er sammenslåing til stadig større enheter, er Gunnlaugsdóttir opptatt av at det må finnes alternativer.

– Det er viktig med store, robuste institusjoner, men vi må ikke glemme at vi også trenger de mellomstore og små, sier hun.

– Det kan ha sine fordeler å være liten. Nordlandsforskning har en fleksibilitet universiteter og større forskningsinstitusjoner ikke kan konkurrere med.

Forskning gir innovasjon
Til daglig er Gunnlaugsdóttir administrerende direktør for Helgelandssykehuset. Hun har hatt tilsvarende jobber både andre steder i Norge og på Island. Nå tar hun sin kompetanse og ledererfaring inn i en bedrift som opererer i den krevende og spennende forskningsbransjen.

– Nordlandsforskning har en positiv utvikling og det viktigste styret gjør nå er å sikre en god fremtid for instituttet, sier islendingen.

– Vi skal være bevisst vårt samfunnsansvar for Nord-Norge, men også fortsette å ha nasjonale og internasjonale perspektiver.

Gunnlaugsdóttir er opptatt av forskning som katalysator for innovasjon.

– Samspill mellom forskning og innovasjon, og samarbeid mellom offentlige og private aktører, er viktig. Innovasjoner tar i bruk forskningen og driver samfunnsutviklingen fremover. Jeg synes disse prosessene er spennende.

Strategisk blikk
Administrerende direktør i Nordlandsforskning, Iselin Marstrander, ser frem til samarbeidet med den nye styrelederen.

– Det er spennende å få Hulda inn i styret. Hun har et strategisk blikk, stort nettverk og komplementerer styret med sin bakgrunn innen helsefag og sin lange ledererfaring, sier Marstrander.

– Hulda som styreleder vil også styrke vår tilstedeværelse på Helgeland, som er en viktig region for oss.

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev