Feiret 40 år med Nordlandsforskning

Article Id
5874
Source site
Administrerende direktør Iselin Marstrander hever glasset for Nordlandsforskning. Foto: Thoralf Fagertun
Administrerende direktør Iselin Marstrander hever glasset for Nordlandsforskning. Foto: Thoralf Fagertun

Jubileumskonferanse, Lytring og festmiddag. 40-åringen Nordlandsforskning ble feiret med stil.

Klokken nærmer seg 20:00, torsdag 21. november 2019. De over 100 festkledde gjestene i Stormen konserthus’ Lille Sal vender blikket mot toastmaster Einar Lier Madsen. Den nylig pensjonerte forskeren har brukt den siste uken i Nordlandsforsknings arkiver, der han har funnet ut et og annet han ønsker å dele med kveldens forsamling.

– Omregnet til dagens kroneverdi har Nordlandsforskning tjent drøye 1,3 milliarder kroner siden oppstarten. Hvis vi regner med at 70 prosent av disse inntektene kommer fra Oslo, betyr dette eksportinntekter til Nordland på over 900 millioner kroner.

Lier Madsen har mer på lager.

– Nordlandsforskning har produsert nærmere 700 forskningsrapporter og i hvert fall 17 personer rundt omkring i landet kan takke Nordlandsforskning for at de i dag har professortitler.

Hilsen fra statsråden
Det var flere enn toastmasteren som hadde fine ting å si om Nordlandsforskning denne kvelden. En videohilsen fra forskningsminister Iselin Nybø satte tonen, før blant andre rektor ved Nord universitet Hanne Solheim Hansen, fylkesråd for næring Ingelin Noresjø og nærings- og utviklingssjef Hanne Østerdal fulgte opp.
 

Statsråd Iselin Nybø hilste til Nordlandsforskning via video. 


Administrerende direktør Iselin Marstrander kunne etterpå si seg godt fornøyd med feiringen av jubileet.

– Vi hadde en fantastisk flott markering av Nordlandsforsknings 40 år i regionen. Vi har fått masse gode tilbakemeldinger om en svært relevant konferanse på dagtid, der vi både fikk presentert egen forskning og forskere, og spennende prosjekter i omgivelsene våre knyttet til temaene bærekraft, digitalisering og omstilling, sier hun.

Jubileumskonferansen tok for seg disse tre store globale trendene eller utfordringene, som også krever lokale og regionale løsninger.

– På mange måter representerer dette vår styrke, at vi evner å være relevant både regionalt og globalt og kan knytte sammen regionens behov til internasjonale problemstillinger og prosjekter, sier Marstrander.

Sulten på nye prosjekter
Direktøren hadde en travel dag og deltok også i panelet under Lytring, som handlet om forskningens regionale relevans. Da hun endelig kunne sette seg til rette ved festmiddagsbordet, fikk hun glede av mange fagre ord fra talerstolen.

– Vi er svært takknemlige for gode ord og hilsninger, som viser at vi har en stor betydning for regional kunnskapsbygging i nordområdene og mange sterke aktører som ser betydningen av å sikre god utvikling av Nordlandsforskning i mange, mange år fremover.

For selv om flere medier under omtalen av jubileet fokuserte på den krevende situasjonen regionale forskningsinstitutter befinner seg i, har Marstrander urokkelig tro på fremtiden.

– Nordlandsforskning har levende og svært oppegående fagmiljøer som fortsatt er sultne på nye oppdrag og prosjekter, understreker hun.

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev