Lytring nominert til Nordnorsk kommunikasjonspris

Article Id
5592
Source site
Frode Bjørgo, Ingrid Bay-Larsen og Ragnhild Holmen Waldahl er forskere og gründerne bak Lytring. Foto: Hanne Risa
Frode Bjørgo, Ingrid Bay-Larsen og Ragnhild Holmen Waldahl er forskere og gründerne bak Lytring. Foto: Hanne Risa
Som en av tre finalister er Nordlandsforskning, Nord universitet og Stormen biblioteks debattkonsept Lytring nominert til den gjeve prisen.

– Det er svært hyggelig å bli nominert, understreker Iselin Marstrander, administrerende direktør i Nordlandsforskning.

– Nominasjonen er en viktig anerkjennelse av vårt arbeid med å formidle kunnskap og skape debatt. Vi har i fire år hatt et hårete mål om å bli «stemmen i nord», så at vi når opp som en av tre kandidater til Nordnorsk Kommunikasjonspris er vi meget fornøyd med.

Det Kommunikasjonsforeningen Nord-Norge som deler ut prisen, som går til organisasjoner, institusjoner, bedrifter eller enkeltpersoner som har:

  • bidratt til å synliggjøre og fremme Nord-Norge, nordnorsk kultur og suksessfulle prosjekter i nord
  • brukt kommunikasjon som verktøy for å nå mål
  • vist vei når det gjelder god kommunikasjon, og er modig og til inspirasjon for utøvere innen kommunikasjonsfaget


Viktigere enn noen sinne
Ingrid Bay-Larsen er prosjektleder for Lytring og hjernen bak navnet, som er sammensatt av begrepene «lytte» og «ytre».

– Vi er veldig glad for at Lytring har blitt så godt mottatt. Det vitner om at det er både behov og vilje til å sette dagsorden for samfunnsdebatten, sett fra nord, sier hun.  


Lytring har vist seg svært populært blant publikum. Her fra Lytringen "Kjønn i bevegelse" i august 2018. Foto: Thoralf Fagertun

Bay-Larsen synes det er viktig at forskningsformidling og et kunnskapsbasert offentlig ordskifte blir gitt den type anerkjennelse som nominasjonen nå bærer bud om.  

– I møte med alternative fakta, algoritmer, ekkokammer og fake news har akademia en viktig rolle å spille i et offentlig ordskifte. Vi blir stadig minnet om hvordan vårt demokratiske styresett er avhengig av gode arenaer for samtale, sier hun.

– Forskningsformidling er mer viktig enn noen sinne fordi vitenskapen bidrar med nye perspektiver, åpenhet og ikke minst refleksjon rundt kvaliteten på kunnskapen som bringes inn i debatten.

Skarp konkurranse
Prisen deles ut under fagdagen #KomNord i Tromsø 21. november. I tillegg til Lytring er SNNs prosjekt Samfunnsløftet og festivalen Rakettnatt på topp tre.

I fjor ble vinneren Det helsevitenskapelige fakultet ved Universitetet i Tromsø.

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev