Grønsj falt i smak

Article Id
5488
Source site
Klaus Mittenzwei i aksjon under Grønsj. Foto: Thoralf Fagertun
Klaus Mittenzwei i aksjon under Grønsj. Foto: Thoralf Fagertun
Mange møtte opp for å høre om bærekraftig matkonsum. Se presentasjonene fra arrangementet her.

Seniorforsker ved Nordlandsforskning og Grønsj-gründer, Bjørn Vidar Vangelsten, er godt fornøyd med siste utgave av Grønsj.

– De mange fremmøtte fikk godt innblikk i både forskning og praksis relatert til omstilling til bærekraftig matkonsum, sier han.  

– Presentasjonene skapte diskusjon, både om hva som måles og ikke måles av klimagassutslipp, om man kan fly til syden hvis man spiser mer vegetarisk og om hva som er best av kortreist konvensjonell mat og langreist økologisk mat.

Her kan du laste ned presentasjonene fra de tre innlederne:

Klima- og miljøpåvirkning fra matproduksjonen. Klaus Mittenzwei, Forsker NIBIO

Effekt av redusert kjøttforbruk på norsk selvforsyningsgrad. Bjørn Vidar Vangelsten, Seniorforsker Nordlandsforskning

Politikk og pølser. Om innføring av kjøttfri mandag i Bodø kommune. Håkon Andreas Møller, leder komité for Plan, næring og miljø, Bodø bystyre


 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev