Ny forsker, med et grønt blikk

Article Id
3359
Source site
Bjørn Vidar Vangelsten klar for nye utfordringer i Nordlandsforskning.
Bjørn Vidar Vangelsten klar for nye utfordringer i Nordlandsforskning.
Bjørn Vidar Vangelsten kom seilende inn til Nordlandsforskning i starten av september. Bak seg la han 20 år i hovedstaden og bakgrunn som blant annet rådgiver for grønn innovasjon ved Norges forskningsråd. Grønt skifte blir tema hos Nordlandsforskning framover.

- Kona fikk stilling som stipendiat ved Nord universitet og skal forske på livskvalitet i bærekraftige lokalsamfunn. Og da jeg fikk jobb som forsker ved Nordlandsforskning pakket vi seilbåten og seilte nordover sammen med vår 3 år gamle datter.

Vangelsten har aner både i Hammerfest og indre Sogn og har bodd over hele landet. Neste uke seiler Bjørn Vidar båten siste biten til Bodø. I tillegg til seilinteressen er han ifølge seg selv en nerdete fotballentusiast med hjerte for Manchester United.

- Forskningstemaene til Nordlandsforskning stemmer veldig med det jeg selv brenner for. Nemlig omstilling til et bærekraftig samfunn. Jeg ønsker å bidra til å starte og gjennomføre kunnskapsbaserte bærekraftige endringsprosesser.

- Samfunnsendringene vil komme. Enten initierer vi dem selv på en noenlunde kontrollert måte eller så vil de tvinge seg fram når vi møter naturens tålegrenser.

- Jeg ser fram til dialog med offentlige myndigheter, lokalsamfunn og næringsliv og skape entusiasme for endringer, sier Vangelsten som tror at optimisme og en positiv tilnærming er den beste måten å få til de nødvendige endringene på.

- Bjørn Vidar har en svært spennende bakgrunn og et bred kompetanse. Han passer midt i blinken for Nordlandsforskning sin satsing på det grønne skiftet, og har et stort nettverk. Nå gleder vi oss til å komme i gang, sier forskningsleder Ingrid Bay-Larsen    

Les mer om Bjørn Vidar Vangelsten.

 

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev