Offensiv satsning mot 2020

Article Id
1597
Source site
Adm. direktør Iselin Marstrander
Adm. direktør Iselin Marstrander
"Vi leverer kunnskap der fremtiden formes" - det er Nordlandsforsknings nye visjon! Strategi 2015-2020 ble vedtatt på styremøtet før sommeren. Visjonen synliggjør den nytten våre forskningsresultater og kunnskap skal bidra med i politikkutforming og samfunnsutvikling i årene fremover.

Strategiprosessen har gått over et år og er godt forankret og bearbeidet i alle deler av organisasjonen. Hovedmålet for strategiperioden er ambisiøst, og krever en offensiv satsning på flere områder. - Vi skal være et fremragende forskningsmiljø i Norge og en foretrukket partner i nasjonalt og internasjonalt forskningssamarbeid, sier adm. direktør Iselin Marstrander.

- Vi skal jobbe målrettet og bygge stein på stein for å realisere målsettingen. Strategien beskriver særlig syv strategiske områder som spesielt viktige de neste fem årene for å kunne hevde oss i verdenstoppen, fortsetter Marstrander.

Det er nødvendig å spisse kompetansen på noen utvalgte områder, og i løpet av høsten vil disse områdene bli tydeligere og vil medføre konsekvenser for kompetansebygging i forhold til egne ansatte, nettverksbygging og rekruttering.  Forskningen skal være relevant for de samfunnsutfordringene vi står overfor – både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Nordlandsforskning har også en ambisjon om å være "stemmen i nord" innen samfunnsvitenskapelige forskningsområder. - Det er svært viktig å bidra til vitenskapelig fagutvikling i forskersamfunnet, noe som forskere har lang tradisjon for. Men å få kunnskapen nyttiggjort i samfunnet, få formidlet kunnskap til allmenheten og beslutningstakere, det skal våre forskere være opptatt av hver dag i alle kanaler sier Marstrander videre og ser frem til å jobbe sammen med de ansatte med de ulike tiltakene som er vedtatt av styret.

 

De syv strategiske områdene:
Kompetanse, kvalitet, nettverk, publisering, formidling, relevans, konkurransedyktig

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev