Gjesteundersøkelse i Lofoten

Article Id
1442
Source site
Forskere spør nå lofotturisten bl.a. om sine opplevelser. Foto: Bård Løken/www.nordnorge.com
Forskere spør nå lofotturisten bl.a. om sine opplevelser. Foto: Bård Løken/www.nordnorge.com
Nå spør forskere lofotturisten hvor fornøyd han eller hun var med sitt besøk i Lofoten. Undersøkelsen sendes til nesten 10 000 lofotturister.

Formålet er todelt, både få en tilbakemelding på hvor fornøyd turisten var med sitt besøk i Lofoten og så vil informasjonen brukes i forsking knyttet til kundetilfredshet.

I undersøkelsen stilles det blant annet spørsmål om: overnattingssteder, naturbaserte aktiviteter, kulturelle severdigheter, barbesøk og handel og shopping.

Revidering av masterplan

Det er Destinasjon Lofoten som har samlet e-postadresser, og har bedt om å få undersøkelsen gjennomført. Resultatene vil bli brukt som viktige innspill til revideringen av masterplanen for reiselivet i Lofoten og vil være et godt grunnlag for stadig forbedring av lofotturistens opplevelser.

Resultater

- Før sommeren regner jeg med at vi kan presentere resultater fra undersøkelsen, forteller seniorforsker Einar Lier Madsen fra Nordlandsforskning.

Undersøkelsen gjøres som en del av Reiselivsmonitorprosjektet, hvor Nordlandsforskning har deltatt de siste årene i et samarbeid med Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Nordland fylkeskommune bidrar med noe av finansieringen av prosjektet, som skal utvikle nyttig statistikk for reiselivet.

 

 

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev