Forskningsledere/ Forskningssjef

Article Id
1439
Source site
Vær med å forme veien sammen med oss.
Vær med å forme veien sammen med oss.
Vær med på å forme Nordlandsforsknings framtid, vi har ledig stilling som forskningsleder eller forskningssjef. Søknadsfrist er 22. mars.

Nordlandsforskning AS er et samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt med ca. 35 ansatte, lokalisert i Bodø. Instituttet har basisbevilgning fra Norges Forskningsråd, men hovedinntektene er relatert til bidrags- og oppdragsforskning nasjonalt og internasjonalt. Vi har dyktige forskere, spisskompetanse på flere områder, godt omdømme og gode samarbeidsrelasjoner med universitets- og forskningsmiljøer.

For tiden har vi tre forskningsgrupper innen Velferd, Miljø og Næring med ulik kompetanse, størrelse og strategi. Disse ledes av tre forskningsledere som kombinerer oppgaver innen ledelse og egen forskning. Vi har diskusjoner om ny organisasjonsmodell og videreutvikling av forskningsledelsen ved instituttet, der vi vurderer å erstatte de tre forskningslederne med en 100 % forskningssjef. Vi søker etter deg som har erfaring og kompetanse innen forskningsledelse som vil være med å videreutvikle Nordlandsforskning til et fremragende forskningsinstitutt.

Forskningsledere / forskningssjef inngår i instituttets ledergruppe og har blant sine viktigste arbeidsoppgaver:

  • Bidra til oppfølging av vedtatt strategi med særlig vekt på forskning, etablere og utvikle forskningsfaglige allianser og nettverk nasjonalt / internasjonalt, ta initiativ til H2020/NFR satsninger.
  • Koordinering av og oversikt over forskningsvirksomheten samt overordnet ansvar for ressursfordeling, kvalitetssikringssystemer, og dialog med oppdragsgivere, kunder og leverandører
  • Personalansvar og rekruttering.
     

Du har doktorgrad eller tilsvarende kompetanse og forskningsfaglig interesse for Nordlandsforsknings kompetanseområder. Din erfaring og interesse for oppdragsforskning og ledelse vektlegges i stor grad. Du har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, liker å jobbe tverrfaglig og har evne til å etablere og vedlikeholde nettverk. Et godt strategisk blikk og evne til innovasjon og "på tvers-tenking" er viktig. Gode språkkunnskaper i norsk og engelsk, både muntlig og skriftlig, likeså.

Tilsetting 1. mai 2015. Lønn etter avtale.

Interesserte kan kontakte adm. dir. Iselin Marstrander (ima@nforsk.no / mobil 404 08 365).

Søknad sendes per e-post til nf@nforsk.no innen 22. mars 2015. Merk søknaden med hvilken stilling du er interessert i (forskningsleder eller forskningssjef).

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev