Direktøren på slottsmiddag

Article Id
1533
Source site
Iselin Marstrander og Pedro de Almeida – Corporate Affairs Adviser to the President of the Republic of Portugal
Iselin Marstrander og Pedro de Almeida – Corporate Affairs Adviser to the President of the Republic of Portugal
Nordlandsforsknings administrerende direktør, Iselin Marstrander, var invitert på Regjeringsmiddag med Portugals president den 4. mai på Akershus slott.

Portugals president Aníbal Cavaco Silva besøkte Norge 4. til 6. mai. Presidenten blir ledsaget av tre ministre med ansvar for henholdsvis landbruk og hav, undervisning og forskning samt energi og miljø, i tillegg til en større næringslivsdelegasjon.

Regjeringen.no skriver at forskning og bærekraftig utnyttelse av havets ressurser er blant de viktigste av Portugals og Norges felles interesser, og Nordlandsforskning var representert på middagen på bakgrunn av sitt forskningsmiljø på dette området. Statsbesøket resulterte i en intensjonsavtale mellom Norge og Portugal om forskning.

- Vi på Nordlandsforskning har utover dette konkrete kontakter i Portugals forskningsmiljøer innen forskningsfeltene entreprenørskap og kultur, og ser fram til videre samarbeid om prosjekter til Horisont 2020-programmet til EU.

- Det var en ære å bli invitert av Regjeringen til denne middagen, og jeg er stolt av at Nordlandsforskning har markert seg som et viktig forskningsmiljø innen havbruk og maritim sektor. Portugal er et interessant samarbeidsland og jeg håper å bygge videre på allerede gode relasjoner framover, sier Marstrander.

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev