Møtte utenriksministeren

Article Id
1300
Source site
Utenriksminister Brende inviterte til arbeidslunsj om nordområdene 12. august 2014, ved Universitetet i Nordland. Opplevelser i nord forsker Dorthe Eide ble invitert til å innlede om opplevelsesbasert reiseliv.

Av: Dorthe Eide__CPMMFILEID_HTML__::4059::right::

12. august var næringsliv, forskere, politikere og offentlig sektor invitert til arbeidslunsj på toppen av Bodøs nye hotell Scandic Havet. Tre deltakere var invitert til å holde korte innledende innlegg før dialogen rundt bordet startet opp.

De to første var rektor ved UiN Pål Pedersen, og direktør for Bodøregionens Utviklingsselskap Odd Emil Ingebrigtsen. Tredje innlegg var av førsteamanuensis Dorthe Eide Handelshøgskolen i Bodø v/UiN og forskningssleder i Opplevelser i Nord. Eide valgte å fokusere på opplevelsesbasert reiseliv, og strukturerte innlegget i tre deltema: 1) Stort markedsbehov i opplevelser; 2) Opplevelsesbasert reiseliv skjer i global konkurranse med høye kvalitetskrav; og 3) Opplevelsesbasert reiseliv har stort potentsial, men ressurser trenger bearbeiding og profesjonalisering. Hun avsluttet med følgende konklusjon: ”Vi trenger langsiktig satsning på forskning, innovasjon og holistisk verdiskaping med opplevelsesbasert reiseliv i sentrum, der ulike aktører (næringsliv, FOU, offentlig sektor) sammen tar en sterk nasjonal og internasjonal rolle”.

Flere dateljer fra innlegget.. I åpningen av innlegget brukte Eide eksempler fra Helgelandskysten (Se flere bilder) som har et unikt potensial for kystturisme, blant annet innen havkajakk. Vår forskning (Eide & Lindberg, 2014) viser at i tillegg til unik natur og kultur, så blir de nære møter med menneskene på øyene (som på Lånan og Hysvær), og tilgang til deres fortellinger og kunnskap om historien og hverdag på øyene verdsatt høyt.

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev