I toppsjiktet for publisering

Article Id
178
Source site
Nordlandsforskning ligger på andreplass i publisering blant de regionale forskningsinstitutttene. - Det viser at vi hevder oss godt i den nasjonale sammenheng, sier forskningsleder Einar Lier Madsen.

__CPMMFILEID_HTML__::1051::left::Nordlandsforskning har hevet seg fra femte- til andreplass fra 2012 til 2013.

- Dette styrker vår posisjon når det gjelder framtidige kvalitetskriterier, sier direktør Iselin Marstrander.

Kraftig økning pr forsker

Forskningsrådets oversikt over vitenskapelig publiering i 2013 viser at Agderforskning topper lista over de regionale__CPMMFILEID_HTML__::1060::right:: forskningsinstituttene med 26,44 poeng. Deretter kommer Nordlandsforskning med 24,57 poeng.

Utregnet pr. forskerårsverk ligger Nordlandsforskning på 0,79 poeng. Året før lå instituttet på 0,53 poeng pr. forskerårsverk.

Publisering pr. årsverk er ett av kriterierne som har betydning for om instituttene får basisbevilgning eller ikke.

Akademisk karriere

Forskningsleder Einar Lier Madsen sier at den kraftige økningen i poeng dels skyldes at mange har publisert og dels at enkeltpersoner har publisert veldig mye.

- Slikt vil gå i bølger. Også i andre oversikter fra 2013 ser vi at vi ligger høyt i publisering, det gjelder blant annet innen entreprenørskap og innovasjon. At vi har så gode tall, viser at vi hevder oss i den nasjonale konkurransen, at vi bidrar godt til å skape kunnskap i samfunnet og at det også i et oppdragsinstitutt er mulig å gjøre en akademisk karriere, sier Lier Madsen.

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev