Vil helst reise uten barn

Article Id
1278
Source site
Reiser uten barn er de mest populære reisene i Norge. Og aller mest ønsker disse turistene å få se nordlyset. Det viser en studie blant nesten 7000 personer i Storbritannia, Sverige og Norge.

Studien viser at den største gruppen (41 prosent) av turistene foretrekker å feriere med en partner/ektefelle på reiser til Norge. Den nest største gruppen er de som ønsker følge av venner og uten barn. Nederst på lista kommer reiser med små barn.

Det er professorene Nina K. Prebensen, Universitetet i Tromsø og Joseph S. Chen og Hyangmi Kim, begge ved Indiana University i USA som har forsket på sammenhengen mellom reisefølge og reiseaktivitet.

Prebensen er en av forskerne i forskningsprosjektet Opplevelser i nord og Chen er medlem i prosjektets vitenskapelige råd.

Barn og ski

De som reiser med venner og de som reiser med en partner/ektefelle velger en del av de samme aktivitetene, mens de andre gruppene – alene, med eldre og med yngre barn -  foretrekker andre gjøremål.

De med små barn vil helst besøke Norge på vinteren for å stå på ski og snowboard, viser studien som er basert på en datainnsamling utført av Innovasjon Norge i 2010.

Alene med fisken

De med barn over 12 år foretrekker fornøyelsesparker og byturer. Mens de som reiser alene, har fisketurer høyt på lista.

De som reiser med venner og med en partner, jakter på nordlyset. De som ferierer med en partner, legger i tillegg stor vekt på god måltider og besøker gjerne kystbyer. Venner som reiser sammen, vil gjerne dra til fjells.

Vil ut og gå

Forskerne konkluderer med at naturbaserte aktiviteter som det å se nordlys og midnattsol bør tilrettelegges for reisende  med partner og venner. Kortere og lengre gåturer er også attraktivt for denne gruppen og for de som reiser alene.  

Appellere til barna

Siden turister med små barn foretrekker vintersesongen, bør reiselivsindustrien utvikle aktiviteter for de yngste – som barneløyper i slalåmbakken og å utnytte kultur og historie som kan appellere til barn, på linje med det Nord-Finland har gjort med fortellingen om julenissen.

Joseph S. Chen presenterte studien på 2013 Asia Pacific Chrie Congress i Macau, Kina 21.-24. mai 2013.

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev