Nyhetsarkiv

 • Administrerende direktør Iselin Marstrander kan gå julen i møte med visshet om et godt nytt prosjektår skal komme. Foto: Thoralf Fagertun

  Da Forskningsrådet avslørte sine tildelinger, fikk 40-åringen innvilget fem søknader, tre av disse som prosjektleder. – Fantastiske nyheter, sier administrerende direktør Iselin Marstrander.

 • Tor Kristensen og Bjørn Vidar Vangelsten fra henholdsvis Bodø kommune og Nordlandsforskning er sentrale aktører i EU-prosjektet Cityloops. Foto: Thoralf Fagertun

  EU-prosjektet Cityloops skal visualisere det nye byområdet i Bodø og sørge for at den militære flyplassen rives på en miljøvennlig måte.

 • Foto: Erik Veigård, Videofabrikken
  – Jeg kom til Bodø 23. august 1973 klokka 21:00. Det var fint vær og sola skinte, forteller Einar Lier Madsen. I år gikk han av med pensjon, etter 25 år ved Nordlandsforskning.
 • European Week of Regions and Cities er kjent som EUs hovedarena for regionalpolitikk. Foto: EWRC

  Nhien Nguyen fra Nordlandsforskning er på plass i Brussel for å presentere H2020-prosjektet SeeRRI under European Week of Regions and Cities.

 • Foto: Leticia Antunes Nogueira

  Beregninger gjort av Nordlandsforskning viser at fôrslanger i oppdrettsnæringen årlig fører til utslipp av 10 til 100 tonn mikroplast i havet.

 • Næringslivet i Nord-Norge påvirkes av sammenhengene i den globale økonomien og ingen har så dårlig tid som en død laks. Foto: Reiner Schaufler (nordnorge.com)

  Nordlandsforskning skal de neste årene være med på å skape kunnskap for næringslivet i Nord-Norge, om muligheter og utfordringer som følger av utviklingen i verdensøkonomien.