Hele byen tas i bruk

Marta Anna Løvberg. Foto: Lise Fagerbakk
Marta Anna Løvberg, kommunikasjonsrådgiver i Nordlandsforskning og sentral i planleggingen av Arctic Congress Bodø 2024. Foto: Lise Fagerbakk

Den internasjonale kongressen Arctic Congress Bodø 2024, vil om et drøyt halvår samle over tusen deltakere i Bodø. Nå går Marta Anna Løvberg i komiteen opp en av kulturløypene i programmet.

Skrevet av: Lise Fagerbakk, Nord universitet

En lokal komite ved Nordområdesenteret, Nordlandsforskning og Nord universitet, er i disse dager i full sving med å sy sammen programmet til det som blir en historisk stor internasjonal konferanse i Bodø; Arctic Congress Bodø 2024.

Det er ventet godt over 1.000 deltakere – og komiteen har nå en luksusutfordring med å koke flere hundre innsendte ideer, ned til noen titalls programposter.

– Vi har fått rundt 215 innsendte ideer for forskningstemaer og en internasjonal programkomité har nå en jobb med å få ned antallet til 134 ulike programposter, forteller Marta Anna Løvberg og Grete K. Hovelsrud ved Nordlandsforskning, og Benedikte Kosmo Underland ved Nordområdesenteret, Handelshøgskolen.

Mens hovedscenen blir i Stormen konserthus, vil det i tillegg bli ytterligere ni scener og arrangementssteder rundt om i Bodø sentrum.

 

Den lokale komiteen bak Arctic Congress Bodø 2024. Foto: Lise Fagerbakk
Den lokale komiteen er i full gang med å sy sammen programmet. F.v. Grete K. Hovelsrud ved Nordlandsforskning, Tina Bringslimark ved forskningsadministrasjonen, Nord universitet, Julia Olsen ved Nord universitet (på skjermen), Majken Paulsen ved Nordlandsforskning, Benedikte Kosmo Underland ved Nordområdesenteret, Nord universitet og Marta Anna Løvberg ved Nordlandsforskning. Foto: Lise Fagerbakk

 

Mange målgrupper

Konferansen er et samarbeid mellom tre store aktører og konferanser: IASSAHigh North Dialogue og UArctic.

Alle blir godt synlig og representert i programmet.

Dette gjør at Arctic Congress Bodø 2024 treffer studenter, forskere, næringslivet, politikere og andre som er interessert i nordområdene.

– Vi tiltrekker oss forskere som jobber i Arktis og Nordområdene. I styringsgruppen til konferansen sitter det også urfolks-representanter, slik at konferansen er også forankret i det samiske her i Norge og i andre urfolksgrupper i Arktis, sier Grete K. Hovelsrud ved Nordlandsforskning og Nord universitet – og president i International Arctic Social Sciences Association (IASSA).

 

Vil bruke byen

Kongressen arrangeres 29. mai – 3. juni 2024. Den deles opp i seks hovedtema;     

Marta Anna Løvberg. Foto: Lise Fagerbakk
Marta Anna Løvberg tar tiden på hvor lang tid hun bruker på hver tur. Dette for å sy sammen et nøyaktig kultur- og utfluktsprogram. Foto: Lise Fagerbakk
  • folk i nord
  • bærekraftig økonomisk og samfunnsmessig utvikling
  • urfolk
  • ungdom
  • klima og miljø
  • hav

– Det blir debatter og vitenskapelige innlegg fra internasjonalt anerkjente forskere. Så blir vi å bruke byen ved at vi setter opp et kultur- og utfluktsprogram. Vi har også et samarbeid med både næringsforeningen i Bodø og turistnæringen, forteller Løvberg.

I tillegg til et faglig program, blir det kulturløyper rundt museene, rundt butikkene og restaurantene i sentrum. Det kommer også til å bli laget et kart over byen, slik at tilreisende kan bli godt kjent med Bodø.

– Vi ønsker å bruke hele byen. Vi kommer også til å bruke flere av lokalene i sentrum, og noen arrangement blir også i Nord universitet sitt nye lokale i Jakhelln Brygge, forteller hun.

Både gåturene og arrangementene på alle scenene er blant mange ting som må planlegges helt ned i detaljene. Faktisk helt ned i minutter og sekunder.

– Nå planlegger vi hovedscenen minutt for minutt. Kulturløypene må jeg faktisk gå for å se hvor lang tid de tar, sier Løvberg.

For detaljert program og påmelding, se Arctic Congress Bodø 2024

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev