Lytring nominert til «Årets navn i akademia 2022»

Anki Gerhardsen. Foto: Rune Nilsen
Prosjektleder for Lytring, Anki Gerhardsen. Foto: Rune Nilsen

Forskningsavisen Khrono kårer årets navn i akademia og Lytring er blant kandidatene.

«Med tittelen Årets navn i akademia ønsker Khrono å gi oppmerksomhet til noen som i kraft av sine meninger eller handlinger har gjort seg bemerket og reist eller formet viktige debatter i og/eller utenfor akademia, eller som på annet vis har hatt betydning for akademia som en del av storsamfunnet i 2022» heter det i kriteriene for utmerkelsen.

Nærmere bestemt er det «Lytring v/ Anki Gerhardsen» som er nominert. Gerhardsen, som er prosjektleder for Lytring, setter pris på å være med i det gode selskapet.

­— Dette er veldig gøy, og som leder er dette en stor motivasjon for meg og arbeidet videre, sier hun.

— Det viser også at Lytring gjør en betydelig innsats for å koble forskningen på samfunnsdebatten, og dermed også styrke den kritiske offentligheten.  

 

Nesten 700.000 lyttere

Lytring er en debattarena som skal styrke et forskningsbasert, offentlig ordskifte som er aktuelt, spennende og lærerikt for innbyggere i hele landet. Det er Nord universitet og Nordlandsforskning som står bak.

— Vi skaper en arena der forskere møter samfunnsdebattanter for diskusjon og refleksjon, sier Gerhardsen.

Debattene arrangeres både i Bodø, Svolvær, Mo i Rana og Levanger, samtidig som de strømmes på nettet. Mange av lytringene kan dessuten høres på NRK P2.

— Siden P2 begynte å sende debattene våre, har vi nådd nesten 700.000 lyttere, forteller Gerhardsen.

 

Sterke konkurrenter

Om Lytring stikker av med tittelen «Årets navn i akademia 2022», gjenstår å se. 22 andre sterke kandidater er også med i konkurransen.

Kjente navn som Ola Borten Moe, Atle Grønn og Anine Kierulf står på listen, som i løpet av de neste ukene skal reduseres fra 23 kandidater til tre finalister. Prisen deles ut 15. desember.

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev