Nordlandsforskning nominert til Global Growth prisen 2021

Iselin Marstrander, administrerende direktør i Nordlandsforskning. Foto: Thoralf Fagertun

Opplystkonferansen er kjent som næringslivet i Saltens svar på Oscar-utdelingen. I år kan Nordlandsforskning kapre en av prisene.

Nordlandsforskning er nominert til Global Growth prisen 2021, sammen med First Scandinavia og Elkem Salten Verk. Ifølge arrangørene skal prisen gå til en bedrift som ser hele verden som sin lekegrind.

– Og det gjør vi jo, sier Iselin Marstrander, administrerende direktør i Nordlandsforskning. 

– Vi har hatt en økende prosjektportefølje fra EUs forskningsprogrammer, og har nå pågående ni større forskningsprosjekter finansiert av EU. Dette er store prosjekter med svært mange samarbeidspartnere. 

 

Inkluderer regionen 

Kriteriene for prisen er internasjonalt ambisjonsnivå, internasjonal strategi og fokus forankret i styret. Dessuten må kandidaten vise til internasjonal vekst/satsing, ha god økonomi og bidra til regional verdiskaping. 

– Vår internasjonale satsing har vært en tydelig ambisjon i ledelsen og styret for Nordlandsforskning de siste fem årene, sier Marstrander.

– Vi jobber med temaer som er relevant for nordområdene og regionen, og er bevisst på å inkludere regionale samarbeidspartnere og regionale caser, som for eksempel resirkulering av betong fra flyplassen.

 

Internasjonalt kollegium 

Nordlandsforskning har dessuten et svært internasjonalt kollegium, med forskere fra både Frankrike, Vietnam, India, Danmark, Island, Skottland, Brasil, Russland, Sverige og Etiopia. Gjennom forskernes vitenskapelige publikasjoner nås et publikum over hele verden.

– I juni i år fikk vi dessuten presidentskapet i den internasjonale organisasjonen IASSA for fire år, i samarbeid med Nord universitet, sier Marstrander.

– Dette er den internasjonale organisasjonen som samler alle arktiske samfunnsvitenskapelige forskere i verden. Dette er første gang i organisasjonens levetid på 30 år at presidentskapet er i Norge.

Om Nordlandsforskning faktisk stikker av med den gjeve prisen, vil vise seg 30. september, når Opplyst går av stabelen på Scandic Havet.

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter