Med på podkast og webinar om bærekraftsmålene

Foto: Privat
Foto: Privat

Miljødirektoratet fikk forespørsel om eksempler på bruk av bærekraftsmål i saksframlegg. Det resulterte i både podkast og webinar med vår forsker Aase Kristine Lundberg.

På Facebook-gruppa “Lokal klimaarbeid” som Miljødirektoratet har opprettet for alle som jobber med å redusere klimagassutslipp eller klimatilpasning, ble det etterlyst konkrete eksempler på hvordan FNs bærekraftsmål brukes i saksframlegg. 

Miljødirektoratet tok oppfordringen på alvor og fant frem til Nordlandsforskning og Lundberg. Hun jobber med prosjektet Field of Goals, som handler om implementering av FNs bærekraftsmål i lokal og regional planlegging.  

Resultatet ble podkasten: «Hva betyr FNs bærekraftsmål for kommunene? Og hva betyr kommunene for Norges oppfølging av bærekraftsmålene?» 

 

Stort kunnskapsbehov

Her snakker Lundberg blant annet om hvordan ulike kommuner har jobbet med bærekraftsmålene på forskjellige måter, med bruk av indikatorer for status på ulike arbeidsområder, innbyggerinvolvering og systematiske vurderinger av måloppnåelse i saker som skal til behandling i kommunestyrene.  

– Vi vet at det er store variasjoner mellom kommunene og fylkeskommunene i hvor langt de har kommet i arbeidet med å omsette bærekraftsmålene til konkret, lokal handling, sier Lundberg.  

– Vi vet også at det er et stort kunnskapsbehov der ute og erfaringene fra de kommunene har jobbet systematisk med dette over tid er derfor viktige å videreformidle, sier forskeren, som veldig ofte takker ja til tilbud om å snakke om implementering av bærekraftsmålene i kommunal og regional planlegging.   

Derfor førte diskusjonen i Facebook-gruppa også til det kommende webinaret «Vurdering av FNs bærekraftsmål i saksframlegg», som finner sted 20. april. Også her skal Lundberg snakke om bærekraftsmålene og hva de betyr for norske kommuner.  

Webinaret er gratis og alle kan delta.  

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev