Maiken Bjørkan blir Forsker 1

Forsker 1 Maiken Bjørkan. Foto: Allan Berg
Forsker 1 Maiken Bjørkan. Foto: Allan Berg

Forsker 1 er forskningsinstituttenes svar på professortittelen og henger svært høyt.

En tverrfaglig komité bestående av eksperter fra Møreforskning, Universitetet i Aalborg og NTNU er ikke i tvil: Maiken Bjørkan oppfyller alle kriterier for å kvalifisere til Forsker 1. 

Bjørkan har fulgt Nordlandsforskings karriereløp. Hun har fått tid til publiseringsarbeid, blitt tildelt egen mentor og fått mulighet til å utvikle seg på områder som har vært viktig for søknaden om kompetanseopprykk. Opplegget har fungert godt.

– Jeg har alltid forsket på det jeg har lyst til å forske på og ikke tenkt så mye på karriere, men gjennom Nordlandsforsknings program har jeg lært meg å tenke litt mer strategisk, sier Bjørkan.

– Nå er jeg veldig fornøyd. Det er veldig godt å få anerkjennelse for den jobben jeg har gjort over mange år.

 

Internasjonalt nettverk

Administrerende direktør i Nordlandsforskning, Iselin Marstrander, er ikke overrasket over komiteens konklusjon.

– Dette er så fortjent, sier hun.

– Maiken jobber målrettet for å videreutvikle seg. Hun tar stadig på seg større ansvar i prosjekter, deltar i nasjonale og internasjonale arbeidsgrupper og utvalg, er genuint opptatt av fagfeltet sitt og har et betydelig nettverk.

Komiteen har lagt vekt på Bjørkans omfattende prosjektarbeid og tallrike vitenskapelige publiseringer av høy kvalitet, både nasjonalt og internasjonalt. 

– Her i Norge er vi jo ikke så opptatt av titler, men internasjonalt er slikt viktig og det å være Forsker 1 gir en autoritet som kan åpne nye dører, sier Bjørkan.

 

Ønsker kolleger

Maiken Bjørkan har gjennom karrieren jobbet med bærekraft innenfor ressursforvaltning, spesielt i den blå sektoren. Hun har lagt ned mye arbeid i vitenskapelige artikler, men er heller ikke redd for å ikle seg oljehyre og sette sjøbein. 

– Jeg har vært mye på feltarbeid og trives med å følge fiskere i arbeid, sier Bjørkan, som foreløpig er Nordlandsforsknings eneste ansatte på Mo. Direktør Marstrander håper det kan forandre seg om ikke lenge.

– Maiken har smittende engasjement, er genuint faglig interessert og en pådriver for utvikling. Vi har ledige stillinger i Mo sammen med Maiken og håper vi kan rekruttere matchende kollegaer til henne framover, sier hun.

 

 

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev