Se Lytring på nett

Article Id
6096
Source site
Illustrasjon Lytring
Hva er forskjellen på hat og ytringsfrihet? er tittelen på Lytringen som gikk av stabelen 3. desember. Den kan du se på YouTube.

 

 


– Jeg har inntrykk av at ytringsfrihet diskuteres som aldri før, sier Anki Gerhardsen, som ledet debatten.

– Hva er forskjellen på hat og ytringsfrihet? Hvor går grensene for satire? Hvor høflig må du være for å holde deg innafor? Slike spørsmål snakkes mye om nå.

Gerhardsen er med i den regjerningsnedsatte Ytringsfrihetskommisjonen, som sammen med Lytring arrangerte folkemøte om temaet på Stormen bibliotek torsdag 3. desember.

Lytringen startet med en innledning ved Kjetil Jakobsen, som er professor i historie ved Nord universitet og har ytringsfrihet som spesialfelt. 

Spennende stemmer
Panelet som diskuterte ytringsfrihetens kår besto av: 

  • Kjetil Rolness, samfunnsdebattant og sosiolog
  • Sofia Rana, leder for Rødts antirasistiske- og minoritetspolitiske utvalg
  • Magnus Vanebo, student fra Kunsthøgskolen i Oslo
  • Adele Matheson Mestad, jurist og direktør for Norges institusjon for menneskerettigheter

– Men også de lokale var representert. Vi fikk høre fra Asylrevyens Kjersti Severinsen som måtte på Dagsnytt 18 i fjor etter en sketsj der de tulla med Trine Skei Grande og sex i åkeren, forteller Gerhardsen.

–  I tillegg bidro Hans Petersen, som har anmeldt samehets et tjuetalls ganger og har fått nasjonal oppmerksomhet etter at en mann ble dømt for hatefulle ytringer mot samer.


Et folkemøte
Lytring, som arrangeres av Nordlandsforskning, Nord universitet og Stormen bibliotek, har gjennom flere år arrangert debatter i Stormen. Denne gangen ble konseptet justert, for å få bedre plass til folkets innspill.

­– Den siste halvtimen ble avsatt til innspill fra inviterte gjester og publikum i salen, sier Gerhardsen.

Del:

FacebookLinkedInTwitter