Stor oppslutning om klesbyttedagen

Article Id
5894
Source site
Dagen før Black Friday ville prosjektet Grønn campus Bodø forsøke klesbyttedag, og det falt veldig heldig ut, sier forskningsleder Ingrid Bay-Larsen ved Nordlandsforskning.

Tekst og foto: Svein-Arnt Eriksen, Nord universitet

– Vi er veldig godt fornøyd med responsen. Mange har levert inn fine klær for bytting. Og vi har skapt liv og røre på campus. Så gjenstår det å se om vi bidrar til redusert forbruk. Noe tyder på at en ikke kjøper mindre nytt selv om en også bytter klær. Men det er forhåpentligvis et skritt i riktig retning. Jeg tror det kan være en bevisstgjøring om klima og miljøspørsmål her ved Nord universitet, sier Bay-Larsen.  

Hun håper Grønn campus kan lage flere slike møteplasser og skape engasjement, for det er mange motiverte som har lyst å bidra. Kanskje dette også er en sped start på en grønn bydel på Mørkved? sier hun.Å bytte klær fenget både ansatte og studenter ved Nord universitet. 

Klesbyttedagen ved Nord universitet er et arrangement i regi av Grønn campus Bodø. Det langsiktige målet for dette pilotprosjektet er at det skal føre til at mindre klimafotavtrykk ved Nord universitet.

En av de som syntes dette var et bra tiltak, er Nina Støver, webansvarlig ved FSV. Hun fant seg noen ny, fine klær på klesstativene som var satt opp i Gråsona i anledning klesbyttedagen.

– Gjenvinning er bra. Og det er også et godt tiltak i forhold til kjøpepresset rundt Black Friday, som det har vært vel mye mas om, mener Nina Støver.


Nina Støver på klesjakt.

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev