Presenterer SeeRRI på viktig europeisk konferanse

Article Id
5830
Source site
European Week of Regions and Cities er kjent som EUs hovedarena for regionalpolitikk. Foto: EWRC
European Week of Regions and Cities er kjent som EUs hovedarena for regionalpolitikk. Foto: EWRC

Nhien Nguyen fra Nordlandsforskning er på plass i Brussel for å presentere H2020-prosjektet SeeRRI under European Week of Regions and Cities.

I dag, onsdag 9. oktober, går hun på scenen for å presentere prosjektet, under workshopen «Science for Citizens: how science meets regions and cities».

Det er en svær fjær i hatten både for Nguyen, Nordlandsforskning og SeeRRI å få taletid under dette arrangementet, som er kjent som EUs hovedarena for regionalpolitikk.


Seniorforsker Nhien Nguyen er på plass i Brussel. Illustrasjon: Mario Magaña, wedo-projects.com


European Week of Regions and Cities (EWRC) samler over 6000 deltakere og arrangerer over 300 ulike sesjoner i løpet av fire dager. Kongstanken er at byer og regioner får vise frem sine løsninger for sunn utvikling og her passer SeeRRI perfekt.

Workshopen Nguyen deltar på, presenterer hvordan innbyggere blir involvert i vitenskap, og hvordan forskere og politikere kan designe løsninger for lokale politikkutfordringer, basert på vitenskapelige funn. Målet er å bidra til å øke forståelsen for hvordan innbyggeres liv forbedres, og bruke forskning til å adressere samfunnsutfordringer.

– SeeRRI fokuserer på å skape attraktive regioner i Europa gjennom ansvarlig forskning og innovasjon. Det passer perfekt inn i programmet, sier Nguyen.

Del:

FacebookLinkedInTwitter

Meld deg på Nordlandsforsknings nyhetsbrev