Stolt av nytt samisk senter

Iselin Marstrander under åpningen av samisk senter. Foto: Thoralf Fagertun
Iselin Marstrander holdt innlegg under åpningsseminaret for Senter for samisk og urfolksstudier. Foto: Thoralf Fagertun

Senter for samisk og urfolksstudier ble åpnet 2. juni. – Jeg er veldig stolt av jobben som er gjort, sier Iselin Marstrander ved Nordlandsforskning.

Administrerende direktør Marstrander var en av flere som holdt innlegg under åpningsseminaret, som fant sted ved Nord universitet.  

Hovedformålet med det nye senteret er å samkjøre, synliggjøre og styrke samisk- og urfolkrelatert utdanning og forsking ved Nord universitet og Nordlandsforskning​. Marstrander er opptatt av at senteret skal stå støtt og lenge.

– Ildsjeler har stått på døgnet rundt for å realisere senteret, men det er viktig at det nå får en robust organisering. Kanskje bør det ikke være tilknyttet et fakultet, som i dag, men løftes opp ett nivå i universitetsstrukturen.

 

Skal synliggjøre forskning

Nordlandsforskning er involvert i en rekke prosjekter som involverer samiske perspektiver. Marstrander tror etableringen av senteret for samisk og urfolksstudier kan generere enda flere.

– Vi må snakke sammen og kartlegge hvilke forskningsbehov som finnes både hos urfolksgrupper og i storsamfunnet, sier hun.

– Gjennom senteret kommer forskningen til å bli synliggjort bedre, noe som kan gjøre at forskning på samiske spørsmål i større grad legges merke til og finansieres.

 

Trenger trygg finansiering

Gjennom flere år har Nordlandsforskning samarbeidet godt med samiske miljøer, noe som har gjort arbeidet med senteret enklere.

– Jeg er veldig stolt av jobben som er gjort og tilliten vi har fått fra samiske miljøer, sier Marstrander.

– Nå håper jeg senteret kan vokse og sikre seg en finansiering som gjør at det kan rekrutteres flere gode forskere.

Share:

FacebookLinkedInTwitter

ADDRESS

Postboks 1490
N-8049 Bodø
Norge

 

VISITATION ADDRESS

Universitetsalleen 11

TLF

+47 75 41 18 10


E-MAIL

nf@nforsk.no

 

BANK ACCOUNT 

4500 55 98811

NO/VAT

989 714 309 MVA

 

SOCIAL

 

PERSONVERN