Nordnorske vinterturister

Article Id
1352
Source site
Saltstraumen en vinterdag. Foto: Hanne Risa
Saltstraumen en vinterdag. Foto: Hanne Risa
Hvem drar på ferie til Nord-Norge på vinteren? Det har forskerne; Aaron Tkaczynski, University of Queensland, Australia og Nina K. Prebensen, UiT Norges Arktiske Universitet, analysert i en ny studie av nordnorske vinterturister.

Studien finner fire tydelige segmenter:

  1. Det største segmentet «klassiske pakketurister» ankommer med fly og benytter gjerne buss for å ta seg rundt i landsdelen. De overnatter hovedsakelig i hytter og hos venner og bekjente. De søker opplevelser knyttet til sneskuter, sledeturer med rein og skiturer. Denne gruppen kommer hovedsakelig fra Spania, Skandinavia, Tyskland samt Europa for øvrig.  Det er flertall av personer i aldersgruppen 30-45 år.
  2. Neststørste segment «Middelaldrende luksusturister», kommer i hovedsak fra England, men det kommer også en del fra Japan og Nederland. Flesteparten er i alderen 46-59 år. De overnatter primært på hotell og søker nordlysopplevelser, hundekjøring, fisking og samiske opplevelser.
  3. Det tredje største segmentet, eldre pakketurister, er relativt mindre enn de to største. Disse er i hovedsak over 60 år og har kjøpt en ukes pakketur. De bor på hotell og en god del oppholder seg på cruiset eller hurtigruten.
  4. Det minste segmentet «yngre aktive» kommer hovedsakelig fra Storbritannia. De oppholder seg relativt lengre i landsdelen enn alle de andre segmentene og er langt mer fysisk aktive og søker aktive opplevelser.


Studien er akseptert for publisering i Journal of Travel Research.

ADDRESS

Postboks 1490
N-8049 Bodø
Norge

 

VISITATION ADDRESS

Universitetsalleen 11

TLF

+47 75 41 18 10


E-MAIL

nf@nforsk.no

 

BANK ACCOUNT 

4500 55 98811

NO/VAT

989 714 309 MVA

 

SOCIAL

 

PERSONVERN

Miljøfyrtårn logo

 

Klimapartner logo