Gunn Elin Fedreheim

_fal8481Cand. polit.
Forsker, gruppa for miljø og samfunn

 

Tlf arbeid:  
Mobil: 92856500
E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Nøkkelkvalifikasjoner
Miljø- og ressursforvaltning, og da særlig forvaltning av vernede områder i Barentsområdet. Er i tillegg interessert i medvirkning og deltakelse i prosesser i tilknytning til etablering av vernede områder.

Gunn Elin Fedreheim er utdannet statsviter (Cand.Polit.) fra NTNU i Trondheim i 2003, og arbeider nå med en PhD i sosiologi ved Universitetet i Nordland. Tittelen på avhandlinga er ”Value creation on Norway’s green gold. An analysis of policy formulation and implementation in the field of nature conservation”. Ho har arbeidet som forsker ved Nordlandsforskning siden august 2006, og har da
hovedsakelig arbeidet med prosjekter innenfor tematikken bruk og vern av vernede områder. I avhandlinga ser ho mer spesifikt på ”Fjellteksten” som er en satsning fra 2003 på å øke naturbaserte reiselivsaktiviteter i vernede områder.

Empirisk har Gunn Elin arbeidet hovedsakelig i Nord-Norge, og særlig innenfor Nordlands grenser. Teoretisk forsøker ho å kombinere Ostrom-retninga innenfor ny-institusjonalismen med policy studier, og ho har to gjesteforskeropphold i Bloomington, Indiana (USA) bak seg fra 2007 og 2010/2011.

Gunn Elin har kontor i Havnegata sentralt i Harstad i kontorfellesskap med Norut, Kunnskapsparken Nord, Harstadregionens næringsforening med flere. Ho er ved NF ei uke i måneden, og kan treffes der
da.

Gunn Elin Fedreheims publikasjoner på Cristin.